Tavasszal is gyönyörű a Csipkeház!

Bár a hivatalos szezon, az állandó nyitva tartás május elsején kezdődik, a tavasz már programokat hoz és munkát is ad a Hegykői Csipkeházban.

A tél sem múlt el események nélkül. A kiállítóhely ugyan a hideg hónapokban nincs állandóan nyitva, csoportok előzetes bejelentkezés után ilyenkor is látogatják. A Hegykői Csipkeház mindig meleg szívvel és a hónapoknak megfelelő díszítéssel és hangulatban fogadja látogatóit. Az öreg ház télen is él: fenyőfa díszítette karácsonykor a tisztaszobát, a kiállítóteremben képeslapokból minitárlat is nyílt, az udvari árkádok alatt ott volt a fagyöngycsokor.

Kép

De most már nagyon várjuk a tavaszt! A februári enyhe idő kicsalogatta a fűszer- és gyógynövénykertben az első hajtásokat, már előbújt a rebarbara, a macskagyökér és a snidling is. Március elején szakavatott kezek metszik majd a növényeket, s újratervezik a kert egyes látványosságait. A házban minden megújulva, kimosva, kivasalva várja a látogatókat.

Hogy a Csipkeház hangulatát minél többen megismerhessék és élvezhessék, idén is ott vannak prospektusaink az Utazás kiállításon a Hungexpo-n! Bízunk benne, sikerül felkeltenünk az utazni vágyók figyelmét, a hungarikummá vált höveji csipkékkel, a bájos, kétszáz éves tisztaszobával, a mindig gyönyörű kerttel és a felújított pajtával, a rengeteg virágzó növénnyel körbevett mesés hangulatú házzal.

Kép

Bár a Csipkeház hivatalosan május elsején nyit, jeles napjainkat, hagyományainkat mindig megünnepeljük, így húsvétkor is számíthatnak látogatóink meglepetés programokra. Időben szólni fogunk!

Kép