Üdvözöljük a Hegykői Csipkeház honlapján

Világörökség
A legszebb felújított épület a Fertő-vidéken 2016
A Csipkeházat elsősorban az egyedülálló höveji csipkegyűjtemény, Szigethy Istvánné "A bölcsőtől a szemfedélig" című kiállításának bemutatására hoztuk létre. A csaknem 200 éves épület maga is különlegesség, ritkaságnak számító kemencéivel és tisztaszobáival. A látogatók időutazást tehetnek a házban, felidézhetik gyermekkori élményeiket, a fiatalok pedig könnyen elképzelhetik, milyen lehetett nagyszüleik, őseik élete. A ház a templom szomszédságában áll. Hegykő erős turisztikai vonzerővel rendelkezik: kiváló gyógyvíz és a környéken rengeteg kirándulási lehetőség, látnivaló várja a turistákat. Újdonság lesz 2022-ben a Csipkeház mögött megnyíló pajta, ami a vidék régi eszközeit is bemutatja. A két épület között pedig egy illatos, virágos fűszer- és gyógynövénykert várja a látogatókat.

Híreink

Pünkösdhétfőn is nyitva lesz a Csipkeház!

Várjuk vendégeinket az ünnepnapon is.

Tovább...


Csipkék tavaszi zsongásban

A Csipkeház is ott volt a Lászlómajor Tavaszi zsongás című rendezvényén, ahol a nemzeti park védjegyes termékei is bemutatkozhattak.

Tovább...


Május elsején kitárja kapuit a Hegykői Csipkeház

Már a nyári időszámításra áll át a Hegykői Csipkeház május elsején, ami azt jelenti, hogy hétfő kivételével minden nap várja vendégeit - előzetes bejelentkezés nélkül is. A ház mögötti kertben már szirmaikat bontogatják a fűszer- és gyógynövények.

Tovább...