Üdvözöljük a Hegykői Csipkeház honlapján

Világörökség
A legszebb felújított épület a Fertő-vidéken 2016
A Csipkeházat elsősorban az egyedülálló höveji csipkegyűjtemény, Szigethy Istvánné "A bölcsőtől a szemfedélig" című kiállításának bemutatására hoztuk létre. A több mint 100 éves épület maga is különlegesség, ritkaságnak számító kemencéivel és tisztaszobáival. A látogatók időutazást tehetnek a házban, felidézhetik gyermekkori élményeiket, a fiatalok pedig könnyen elképzelhetik, milyen lehetett nagyszüleik, őseik élete. A ház a templom szomszédságában áll. Hegykő erős turisztikai vonzerővel rendelkezik: kiváló gyógyvíz és a környéken rengeteg kirándulási lehetőség, látnivaló várja a turistákat. Újdonság lesz 2022-ben a Csipkeház mögött megnyíló pajta, ami a vidék régi eszközeit is bemutatja. A két épület között pedig egy illatos, virágos fűszer- és gyógynövénykert várja a látogatókat.

Híreink

Ott leszünk Nagycenken, a Fertő-táj Világörökség Napján

A Csipkeház is ott lesz a nagycenki alkotóház udvarán május 20-án szombaton, ahol a Fertő-táj Világörökség Napja alkalmából mutatják be a Fertő parti értékeket.

Tovább...


Állati nap a Csipkeház kertjében

A Csipkeház kertjének fekete berkenyéjére költözött egy nagy méhcsalád.

Tovább...


Ajándéknappal nyit a Csipkeház

Kétszeres, sőt háromszoros ünnep lesz május elseje a Hegykői Csipkeházban. A munka ünnepe mellett a szezonnyitás napja is. A höveji csipke hungarikummá válása miatti örömöt pedig vendégeivel is szeretné megosztani a kiállítóhely, ezért hétfőn ingyenes lesz a látogatás!

Tovább...