Éjszaka a Csipkeházban

Hangulatos élményben lehetett részük azoknak, akik ellátogattak a Hegykői Csipkeházba a Múzeumok Éjszakáján. A gyönyörű csipkék mellett illatok, meleg fények és az ősi, vidéki otthon várta őket.

Nagy örömünkre sokakhoz eljutott a Hegykői Csipkeház invitálása és több mint százan el is fogadták a meghívást, s nálunk vendégeskedtek a Múzeumok Éjszakáján.

Kép

Messziről érkezett látogatók és környékbeliek is voltak köztük, volt, aki először járt a Szigethy Istvánné munkáit bemutató kiállításon, volt, aki sokadszor tért be hozzánk. Érkeztek családok és jöttek barátok. Volt, akit a trendi csipke érdekelt elsősorban, mások a nagy- és dédszüleikre emlékeztető konyha és tisztaszoba, vagy a pajta miatt tértek be egy kis időutazásra, megint másokat a fűszer- és gyógynövénykert érdekelt. A vendégkönyv bejegyzései szerint senki sem csalódott, s a gyerekek éppúgy találtak érdekességeket, mint a tapasztalt gyűjteménylátogatók.

Kép

Különös éjszaka volt sok elismerő mosollyal. A Hegykői Csipkeház továbbra is várja vendégeit, egyszer az évben pedig újra találkozhatunk a késő estébe nyúlóan is, a Múzeumok Éjszakáján.

Kép