Múzeumok Éjszakája a Csipkeházban is

Az idén a trend áll a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat középpontjában. A Csipkeház is csatlakozott a programhoz, már csak azért is, mert csipke volt, van és lesz. A höveji pláne trendi...

Június 24-én, szombaton országszerte késő éjszaka is nyitva lesznek a Múzeumok Éjszakájához csatlakozó gyűjtemények. A Hegykői Csipkeház is fényben úszva várja majd a késői érdeklődőket. Ajánljuk magunkat több okból is. Egyrészt mert eddig csak kevesek töltötték az éjszakát a lassan kétszáz éves épületben, amióta nem lakóházként, hanem gyűjteményként működik, most pedig itt a lehetőség. Ígérjük, hangulatos lesz!

Másrészt a Múzeumok Éjszakájának szervezői idén a trend témáját tűzték zászlajukra, s mi lehet trendibb a csipkénél. A közelmúltban hungarikummá váló höveji csipkénél pedig kevés értékállóbb divatkiegészítő vagy díszítő elem van. A Hegykői Csipkeházban közel háromszáz höveji csipkét őrzünk, Szigethy Istvánné munkáit.

Június 24-én tehát töltse nálunk az éjszakát. Este hét órakor újra kinyitunk és éjjel 11-ig várjuk a vendégeket. Belépőjegyet sem kell vennie, csak érezze jól magát és vigye hírét a höveji csipkének, a Csipkeháznak, a fűszernövények kertjének és a pajtánknak. Mert trendik vagyunk!

Kép