Csodás nyara volt a Csipkeháznak!

Vajon van az öreg falaknak emlékezete? Ha igen, akkor a közel kétszáz éves Hegykői Csipkeház biztosan emlékezni fog erre a nyárra: sokkal több vendéget fogadott, színes programoknak adott otthont.

Szeptember 30-án véget ér a főszezon a Hegykői Csipkeházban, az állandó kiállítás és a pajta bezár, a fűszer- és gyógynövénykert azonban továbbra is szabadon látogatható. Bár tulajdonképpen mindez csak részben igaz, mert előzetes bejelentkezés alapján csoportokat továbbra is örömmel lát vendégül a Csipkeház. 

Sikeres szezont zárhat idén Szigethy Istvánné höveji csipkéit és a Fertő parton egykor élt elődeink eszközeit bemutató kiállítóhely. Évről évre több látogató érkezik, idén is így volt, sőt! Több száz vendéggel több lépte át az öreg épület küszöbét! Ráadásul ez volt az a nyár, amikor hungarikummá vált a höveji fehérvarrás, márpedig a Hegykői Csipkeházban közel 250 eredeti höveji csipkét tekinthetnek meg az érdeklődők.

A Csipkeház tehát továbbra is várja a csoportokat, az ajtó májusig már csak miattuk, nekik nyílik. A csipkék őrzői most pihennek kicsit, de miközben ők feltöltődnek, megújulnak majd a rájuk bízott kincsek is. Tavasszal frissen és hófehéren várják az újranyitást Szigethy Istvánné höveji csodái.

Kép