Izgalmas napokon van túl a Csipkeház

A Hegykői Csipkeház is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjainak programsorozatához. Mi nem csalódtunk, bízunk benne, hogy látogatóink sem.

Szigethi István, Hegykő polgármestere nyitotta meg a Kulturális Örökség Napjait a Csipkeházban és vezette körbe az öreg falak között az első vendégeket. Bár rengeteg program volt országszerte ezekben a napokban, a Csipkeházat is sokan látogatták meg, különösen vasárnap.

Kép Kép

Érdekességben sem volt hiány: elsősorban a hölgyek voltak kíváncsiak a höveji varróasszonyok, Véghné Lőrincz Ágnes és Farkas Katalin népi iparművészek csipkevarrás-bemutatójára, de örömmel láttuk, hogy a felnövekvő nemzedéket is érdekli a hungarikum.

Kép

Vendégeink között tudhattunk egy helytörténész fiatalembert, aki Mezőkövesdről indult a hajnali vonattal Sopronba, és onnan busszal jött Hegykőre, azért, hogy meghallgassa a megnyitót és az azt követő ház- és falutörténetet. Felvidékről érkezett az a pár, akik jártak Fertődön, Fertőszéplakon, majd a Csipkeházban. Zárás után felakasztottak a kapura egy üveg saját készítésű ribizlibort és megüzenték, ők hagyták ott az ajándékot.

A kulturális örökség tehát ma is érdekes! A vendégek érdeklődése megtisztelő volt ezúttal is, figyelmességük pedig megható. Köszönjük!

Kép